Over Andrew Zeegers

houtskool | aquarel | acryl | olieverf

Over Andrew Zeegers

houtskool | aquarel | acryl | olieverf

Over Andrew Zeegers

houtskool | aquarel | acryl | olieverf

Icon
portretfoto

Over Andrew Zeegers

Over Andrew Zeegers is een hoop te vertellen. Hij volgde zijn opleiding Aan academie Minerva te Groningen van 1984 tot 1989 en konden deze succesvol af in de vrije richting tekenen en schilderen.  Hij werkt voornamelijk figuratief  en specialiseert zich in model, portret en landschap. Heeft veel exposities gehad in Groningen en omgeving en tevens een eigen Galerie aan de Pottebakkersrijge in Groningen later een kunstwinkel in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen en op moment een kunstwinkel aan de Nijverheidsstraat 72 Wildervank.

Opdrachten

Hij  heeft veel opdrachten  gemaakt op het gebied van tekenen en schilderen, grafische vormgeving, meubelontwerp en interieurvormgeving.  Andrew Zeegers geniet van  veelzijdig bezig zijn in meerdere disciplines. Die meerdere disciplines vormden ook de basis van zijn kunstbedrijf Domino Design waarin meerdere kunstzinnige bedrijfjes zijn ondergebracht onder een dak. Elke discipline is uitgekristaliseerd in een uniek kunstzinnig bedrijfje.

Kaartspelers in Café de Sleutel
Portret Hans Lakke

Thema's

Thema’s die vaak terugkeren in het werk van Andrew Zeegers zijn kroegtaferelen, modelstudies, portretten in opdracht en  atmosferische landschappen.  Andrew werkt met houtskool, aquarel, acryl en olieverf.
‘Ik werk graag in een losse schilderachtige stijl zoals van de impressionisten ook als ik werk met een tekenmateriaal zoals houtskool.  Het losse schilderen en tekenen is voor mij de perfecte manier om mij uit te drukken.  Sommige delen van mijn tekeningen en schilderijen werk ik wel meer uit al naargelang het schilderij daarom vraagt. Soms werk ik vrij lang aan het tekeningen schilderij omdat ik wel grondig werk het moet kwaliteit hebben en ik bewaak die kwaliteit streng.’
Taartjes eten

Illustraties

Ook vind ik het leuk om instructies te verzorgen ik doe het vaak in aquarel en met een klare lijn zoals in stripverhalen. Dit is een mooie tegenhanger voor het losse schilderen.

Schilder- en tekenlessen

Verder heeft hij teken en schilderles gegeven in zijn atelier en creatieve Centra in het noorden van Nederland en diverse workshops voor bedrijven en verenigingen. Momenteel geeft hij online teken en schilderles via zijn website www.schilderschooltje.nl en les in zijn atelier aan de Nijverheidsstraat 72 te Wildervank.
Scroll to Top